VOAL - Online Zëri i Shqiptarëve

ARTUR SHOPENHAUER: Dashuria është një kurth që natyra ua ka krijuar njerëzve për ta shumuar llojin njerëzor
E Martë, 06.02.2009, 09:42am (GMT1)

 

* Nëse nuk të kujtohet se Dashuria të ka detyruar ndonjëherë të bësh marrira, atëherë nuk ke dashuruar kurrë. (William Shakespeare )

 * Dashuria është poezia e shqisave. (Honoré de Balzac)

* Mendoje se ishte dashuri dhe e kuptove se ishte lavdi.( Lord Byron)

* Dashuria nganjëherë mund të jetë magji. Magjia nganjëherë mund të jetë iluzion. ( Javan )

* Paraja është nevojë, por dashuria është pasuri. (Doug Horton )

* Vetëm duke dashuruar mund të mësojmë të dashurojmë. ( Iris Murduck )

* Të dashurosh do të thotë të admirosh me zemër; të admirosh do të thotë të duash me mendje. (Theophile Gautier )

* Dashuria është lumi i jetës në botë.(Henry Ward Beecher)

* Dashuria është çelësi që hap dyert e lumturisë.( Oliver Wendell Holmes )

* Të duash dikë do të thotë të shikosh një mrekulli që është e pashikueshme nga të tjerët.
(Francois Mauriac )

 * Në dashuri heshtja vlen më shumë se fjalët. (Pascal)

* Të dashurosh do të thotë të jetosh me zemër, që është pjesa jonë më e gjallë dhe më këshilladhënëse. (Lacordaire)

* Dashuria është monedha e prodhuar nga Zoti. (Emilio Giaccone)

* Kjo dashuri kaq violente, kaq e dobët, kaq e kthjellët, kaq e dëshpëruar. Kjo dashuri e bukur si dita, e keqe si moti kur moti është i lig. Kjo dashuri kaq e vërtetë, kjo dashuri kaq e bukur, kaq e lumtur, kaq  e hareshme, kaq përqeshëse, e dirthëruar nga frika si një fëmijë në terr.
(Prevert)

* Dashuria është një bimë e natyrës, nuk është një bimë e rritur në kopsht.(I. Nievo)

* Të duash nuk do të thotë të gjesh përkryerjen, por të falësh defektet e tmerrëshme. (R. Pilcher)

* Dashuria që vdiq nuk ishte dashuri. (Berthold Anerbach)

* Dashuria është forca më universale, më e përkryer dhe më misterioze e universit.
(P. T. de Chardin)

* Dashuria është dëshirë e ndërgjegjes. (Cesare Pavese)

* Të jesh i dashuruar është më shumë se të jesh i pasur, sepse do të thotë se je i lumtur.
( Roy Croft)

* Në dashuri veset kuptohen si virtute. (J. Bénigne Bossuet)

* T’i trembesh dashurisë do të thotë t’i trembesh jetës. Dhe kush i trembet jetës, në tre të katërtat e tij është i vdekur. (Bertrand Russel)

* Të dashurosh do të thotë të mos paragjykosh. (Bernard Grasset)

* Të dashurosh pa ëndërruar është si ta vizitosh Venedikun pa lundruar me gondola.
( André Mirabeau)

* E kundërta e dashurisë nuk është urrejtja, por indiferenca. (Joseph Fletcher)

* Prova më e mirë e dashurisë, është besimi. (Joyce Brothers)

* Kush bie në dashuri, bëhet poet.(Platoni)

* Duaje Zotin me gjithë zemrën tënde, me gjithë mendjen dhe shpirtin tënd, dhe duaje të afërmin tënd si veten tënde. (Jezui)

 * Në dashurinë e vërtetë është shpirti që e përqafon trupin. (Niçe)

* Dashuria të kërkon gjthmonë që të jesh trim dhe gjithmonë përballet me rrezikun që është rreziku i humbjes së dashurisë.(M. Scott Peck)

* Dashuria është të mbledhësh, dhe të mbledhësh do të thotë të japësh.(Anonim)

* Mos kryej asnjë veprim që bie në kundërshtim me dashurinë. (Tolstoi)

* Gjuha e dashurisë është në sy.(P. Fletcher)

* Dashuria i fal të gjitha marrëzitë që bëhen për hir të saj.(Molière)

* Dashuria ime nuk ka kohë.(Anonim)

* Dashuria është një frut i pjekur në çdo stinë dhe mund ta mbajë çdo dorë.(Nënë Tereza)

* Mos duaj më, të duash është një ferr i vërtetë.(Georges Bernanos)

* Dashuria është një burim i pashtershëm refleksionesh, i thellë si përjetësia, i lartë si qielli dhe i pafund si universi.(A. de Vigny)

* Dashuria është hapësira, ku koha rrjedh me zemër.(Proust)

* Dashuria që i jep mendjes arsye, nis të thotë kaq ëmbëlsisht, sa ëmbëlsia brenda meje regëtin. (Dante)

* E si të të ishte njerëzimi Zot, pa gruan ? Do të ishte i mangët Zot, do të ishte tmerrësisht i mangët. (Mark Twain)

* Të duash do të thotë të ngazëllehesh, ndërsa besojmë se mund të ngazëllehemi vetëm kur të na duan. (Aristoteli.

* Të duash veten është fillimi i një idili që zgjat gjithë jetën. (Oscar Wilde)

* Dashuria është e vetmja krijesë e besueshme. (Ovidi)

* Dashuria sheh jo me sy por me shpirt. (Shakespeare)

* Dashuri nuk do të thotë që të shihesh në sy me njëri-tjetrin, por të shikoni bashkë në një drejtim. (A.deSaint-Exupery)

* Dashuri, dashuri, çfarë skllavërie je dashuri. (La Fontaine)

* Dashuri, e pamundur që të të përcaktoj. (Casanova)

* E çfarë është kënaqësia, nëse nuk është një dhimbje jashtëzakonisht e ëmbël. (Heinrich Heine)

* Sepse dashuria është gjithçka, është gjithçka që dimë për dashurinë. (Emily Dickinson)

* Gjithsesi duaj, dhe beso në të pamundurën. (Elizabeth Barret Browning)

* Trëndafilët janë të kuq, vjollcat janë blu, i ëmbël është sheqeri, por kurrë sa ty. (Këngë e negërve të Amerikës

* Ishim bashkë, të gjithë pjesën tjetër të kohës kur nuk isha me ty e kam shlyer nga kujtesa. (Walt Whitman)

* Shndërroje dashurinë tënde në shi të puthurash. (Shelley)

*Në zhurmërinë e turmës, ne të dy jemi të lumtur sepse jemi bashkë, duke folur pak, shumë pak, ndoshta duke mos folur. (Walt Whitman)

* Dashuria është një kurth që natyra ua ka krijuar njerëzve për të shumuar llojin njerëzor.
( Arthur Schopenhauer)- /Elida BUÇPAPAJ
Elida Buçpapaj


Copyright © 2005-2008 Nulled by [x-MoBiLe]. All rights reserved.