VOAL - Online Zëri i Shqiptarëve

AFORIZMA NGA XENOPHON (Ksenofoni, 430-357 para Krishtit)

E Hënë, 09.09.2013, 08:34am (GMT1)Voal-online - 9 SHTATOR - Shpejtësia është e mirë, por saktësia është gjithçka.

Më i ëmbli i të gjithë tingujve është lavdërimi.

Testi i vërtetë i një lideri është nëse pasuesit e tij do t'i përmbahen kauzës ë tij, me vullnetin e tyre, duke duruar vështirësitë më të mundimshme, pa qenë të detyruar ta bëjnë këtë, dhe duke mbetur të palëkundur në momente të rrezikut të madh.

Kali është një gjë e bukur... askush nuk do ta shikonte atë për aq kohë sa ai nuk e shfaq veten në shkëlqimin e tij.

Ekziston një rrezik i vogël që një gjeneral do të shihet me përbuzje nga ata që ai drejton, në qoftë se, çfarëdo që ai mund të ketë për të predikuar, ai e tregon veten më të zotin për ta kryer.

Birra ishte shumë e fortë, kur nuk ishte e përzier me ujë, por ishte e lezetshme për ata që e pinin atë. E pinin atë me një lëfyt, nga një anije që mbante birrë, mbi të cilin ata panë duke notuar elbi.
ELIDA BUÇPAPAJ


Copyright © 2005-2008 Nulled by [x-MoBiLe]. All rights reserved.