VOAL - Online Zëri i Shqiptarëve

ULISI
Nga FERNANDO PESSOA

E Premte, 01.02.2015, 11:32am (GMT1)O mit o asgjë q’është gjithçka
O i njëjti diell që qiellin zbulon
I ndritur mit ti dhe toka --
O trup i Zotit që më s’rron
I gjallë e pa rroba.

Ai që n’at port u lidh atje
Nga asgjëja vërtet jetoi
Pa qenë për ne mjaft qe
Pse s’kish ardhur po vinte
E na krijoi ne.

Kështu legjenda tek ne vjen
E hyn në atë që është vërtet
Shtohet e pjellorinë e saj bjen
Poshtë, jeta, e gjysmuar,
Nga çdo gjë vdekje gjen.

PS: Lisbona si emer vjen nga Ulixbona, qytet i themeluar prej tij, edhe pse eshte nje mith.


ULISSES
Fernando Pessoa

O mito e o nada que e tudo.
O mesmo sol que abre os ceus
E um mito brilhanyte e mundo –
O corpo morto de Deus,
Vivo e desnudo.

Este, que aqui apartou,
Foi porn au ser existindo.
Sem existir nos bastou.
Por nao ter vindo foi vindo
E nos criou.

Assim a lenda se encore
A entrar na realidade,
E a fecunda-la decorre.
Em baixo, a vida, metade
De nada, more.
Përktheu: EMIL ASDURIAN


Copyright © 2005-2008 Nulled by [x-MoBiLe]. All rights reserved.