VOAL - Online Zëri i Shqiptarëve

MOS IKNI NGA TOKA MËMË
Nga ZEF MULAJ

E Djelë, 02.08.2015, 10:36am (GMT1)Në Kosovë, qindra qytetarë po përpiqen çdo natë të sigurojnë një vend në një nga autobusët që udhëtojnë për në Serbi, prej nga pastaj në rrugë të paligjshme synojnë një jete më të mirë në vende të Evropës Perëndimore. Me mijëra persona e kanë lënë vendin vetëm gjatë muajve të fundit dhe lëvizjet e tilla për shumë njerëz janë shenjë e pakënaqësive në rritje me udhëheqjen politike të shtetit më të ri e më të varfër të Evropës.


Edhe të varfrit në tokën mëmë
Sytë i shohin kaltërsi e shpresë
 
Në buzëqeshje pikon shije nëne
Aromë e saj të mbanë gjallë
Që është themel i gurit të parë
Aty ndien lumturinë që jeton
E larg ndien heshtjen e vdekjes
Pa erën e tokës që të mbulon

Në tokën mëmë është trupi
Me gjymtyrë me fruta dashurie

Toka e mbetur djerrë të mallkon
Dhe kur je larg saj të quan tradhtar
Aty është thesari i vjetër e i ri

Mos ik nga toka Mëmë
Ajo është gjaku i brezave

ZEF MULAJ


Copyright © 2005-2008 Nulled by [x-MoBiLe]. All rights reserved.