VOAL - Online Zëri i Shqiptarëve

KTHIMI I LULEBORËS
Nga RRUSTEM GECI

E Martë, 02.17.2015, 04:16pm (GMT1)


Në disa pjesë të Ilirisë së djeshme
të sotmës i mungojnë disa krahina
Molla e Kuqe ende është plagë
Në Çamëri këngët po bashkohen

Arbi, bëje dashurinë për atdheun
krijim, nxitje për gjithsecilin njeri
kremtim të emocioneve të bardha
gjeografi ku merr frymë kombi

Tek ti atdhé unë e kam zemrën
tërësinë e gjuhës dhe shkronjave
jam rritur në djep të vetëtimave
ku secila ditë e krijon një këngë

Kosovë, gjatë do të jem i sotëm
me prushin tim unë ty të këndoj
poezitë që dje u kthyen nga lufta
nuk më dukën dhe aq të lumtura

Shqipëri, nënëlokja e shqiptarëve
kraharor vullkani i atdheut tim
në disa pjesë të Ilirisë së djeshme
gjethi i mollës po bie si një i rënë

Rrustem Geci - Dortmund, 2015

RRUSTEM GECI


Copyright © 2005-2008 Nulled by [x-MoBiLe]. All rights reserved.