VOAL - Online Zëri i Shqiptarëve

SEANCE PLENARE
Nga LUMO KOLLESHI

E Hënë, 04.13.2015, 09:03am (GMT1)


Ku tjeter,veçse atje
Dhe ti dremit, me keq, po fle?
Zgjohu, bre burre,
Ata s'flene kurre,
Per ty,per mua,per te gjithe ne.
Shikoje,pra,se doli prape,
Eshte bere thumb,po fare tape,
Po prape ne kembe,
Me sharre ne dhembe,
Per ty,per mua,per te gjithe ne.
U ngrit ai qe s'di te ulet,
Mbi zjarr perhere i mban fasulet,
Ja mbaje mend kete batute
Qe t'i qerron floket e trute,
Per ty,per mua,per te gjithe ne.
Ja,ja,shiko,se doli tjetri,
E pra,ai i bere si pjepri,
Prit se shpertheu bomben ne re,
Copra planetesh derdhen mbi dhe
Per ty,per mua,per te gjithe ne.
Ah,po tani ze flet i pari,
Çdo fjale e tij kendeske ari,
Shiko si shtyjne gjithe tavolinat
Sa edhe minjte dalin nga vrimat
Per ty,per mua,per te gjithe ne.
Mbaje pak frymen,tani gallate
Po shajne nga nenat,motrat e grate,
Zonjat ne krah
Me te kuq buzesh pasthirrmen "Ah"!
Per ty,per mua,per te gjithe ne.
Ti nuk po skuqesh e me ben bisht
Ma kthen rrufe se nuk ke gisht,
Te gjithe,pra, kemi ne kete krome
Kush pak e shume dhe blozen tone
Dhe une,dhe ti,dhe te gjithe ne.
LUMO KOLLESHI


Copyright © 2005-2008 Nulled by [x-MoBiLe]. All rights reserved.