VOAL - Online Zëri i Shqiptarëve

FESTË E BUKUR ME RASTIN E DITËS SË NËNAVE AMERIKANE
Fotoreportazh nga MIMOZA DAJÇI

E Hënë, 05.11.2015, 12:48pm (GMT1)Me rastin e Ditës së Nënave Amerikane Assamblyman Z. Mark Gjonaj organizoi një festë të bukur dhe mjaft interesante për nënat në Bronx, e pranishme në këtë takim ishte edhe Senatorja Amerikane Znj. Ruth Hasell Thompson, e cila ka punuar shumë e ka ngritur zërin për të drejtat e gruas në Senatin Amerikan, duke hartur ligje në mbrojtje të të drejtave të grave.

Festa e Ditës së Nënave i ka fillimet e saj në vitin 1914, për nder të Anna Javers, vajzës së përkushtuar dashurisë së nënës e cila e humbi atë nga një sëmundje në vitin 1908, me këtë rast ajo i drejtohet me një letër kërkesë presidentit amerikan të asaj kohe që dita e nënave të ligjërohej si festë kombëtare. Presidenti i miratoi kërkesën e saj dhe e ligjëroi si Festën e Nënave Amerikane. Si fillim së pari kjo festë nisi për të uruar nënat në mjedise familjjre, më pas mori një hapje të madhe në SHBA, në disa vende të botës.
Edhe Z. Mark Gjonaj megjithëse i ri në këtë funksion të lartë politk ka bërë shumë për të drejtat e gruas në Asamblenë e New Yorkut, ku idetë e tij kane gjetur mbështjen e duhur nga politika amerikane.

Muzikë nga Frank Sinatra dhe këngëtarë të njohur të muzikës jazz e rock shoqëruan drekë festive mes nenave shqiptare dhe atyre amerikane në Bronx. Z. Mark Gjonaj tregon kujdes të veçantë për të dërguar urimet e rastit dhe festuar çdo festë zyrtare shqiptare dhe amerikane me qytetarët në Bronx, çfarë e bën atë më të afërt e më popullor me të gjithë banorët e Distriktit Nr. 80 në Bronx e më gjerë. Fjalët më të mira flasin qytetarët e kësaj zone elektorale për Assamblyman Mark Gjonaj, ata janë të kënaqur nga puna e tij tre vjeçare në këtë post të rëndësishëm e thonë se nuk ndihen të zhgënjyer që i kanë dhënë votën për dy mandate rradhazi.
 
Assamblyman Z. Gjonaj në Restoranitn "Sanz" në Bronx, përveç të tjerave organizoi edhe sfilatën e modës për të pranishmet ku fitueset morën dhuratat e rastit si, Gruaja për kapelen më të bukur. Gruaja me veshjen më të bukur.

Edhe Senatorja Thompson pasi uroi gratë për festën e nënave, vlerësoi veshjet e tyre për rëndësinë që i kishin dhënë këtij eventi mbarë kombëtar. "Nuk e dija tha ajo se sot këtu do të zhvillohej edhe konkursi për kapelen më te bukur, se edhe unë do të vija këtu me një kapele të bukur që e kam në garderobën time".

Ajo gjithashtu tha se vitin e ardhshëm do ta lerë funksion politik si Senatore për të konkuruar si Kryetare Bashkie në Mt. Vernon. Por shtoi ajo: "E di, që do të më mungojë shumë Bronxi dhe qytetarët e saj, ku kam kujtime të shumta, pasi së bashku kemi bërë punë të mëdha për mirëqënien e jetës së popullatës në Bronx.

Festa kaloi gëzueshëm, me këngë e muzikë e me humorin e këndshëm e paqësor të Assamblyman Z. Mark Gjonaj.


MIMOZA DAJÇI


Copyright © 2005-2008 Nulled by [x-MoBiLe]. All rights reserved.