E Hënë, 04.23.2018, 12:05am (GMT+1)

Ballina Linqe Stafi Kontakt
 
 
::| Fjala:       [Advance Search]  
 
Gjithë lajmet  
LAJMI I FUNDIT
OPINONE-EDITORIALE
ZVICRA
INTERVISTË-PRESS
SHQIPTARËT
LAJME NDËRKOMBËTARE
POLITIKË
DIASPORA NË ZVICËR DHE BOTË
PERSONAZH
ART KULTURË
DOSSIER
KËNDI I SHKRIMTARIT
HOLLYWOOD
AFORIZMA
GOSSIPE
SPORT
::| Newsletter
Emri juaj:
Emaili juaj:
 
  
INTERVISTË-PRESS
 
380 EMIGRANTËT POLITIKË SHQIPTARË ME BANIM NË SHBA QË KONSIDEROHESHIN ARMIQ TË REGJIMIT KOMUNIST DHE IU NDALOHEJ HYRJA NË TERRITORIN E SHQIPËRISË
Nga BEQIR SINA, New York

E Shtunë, 01.19.2013, 09:21am (GMT+1)“Reaksionarët të mos vijnë në Shqipëri dhe asnjë të mos shkojë te ta” është thellbi i këtij materiali thotë Kastriot Dervishi, Drejtor i Arkivit të Ministrisë së Brendshme, pra personi përgjegjës për gjithë këtë material
Në një bisedë të zhvilluar këto ditë, e cila është një bisede e posaqme për gazetën Bota Sot, me zotin Kastriot Dervishi, i cili njëkohësisht mban postin Drejtor i Arkivit të Ministrisë së Brendshme, pra personi përgjegjës për gjithë këtë material dhe gazetari i seksionit Dosier të gazetës 55, tregon për herë të parë se si janë përpiluar listat e atyre që zoti Dervishi, thotë sipas dosierit është klasifikuar si "380 shqiptarët me banim në SHBA që konsideroheshin kundërshtarë të regjimit" dhe nuk u lejohej hyra në ish RPSSH.
Ky material që po botohet për herë të parë, prej rënjes së diktaturës komuniste, shpërbërjen e strukturave të Ministrisë së Punëve të Brendeshme dhe nga Drejtoria e Tretë e Sigurimit të Shtetit, ka eksuzivitetin vetëm të këtij autori. Pra, askush nuk ka të drejt të përdori këtë material pa u konsultuar drejtpërsëdrejti me zotin Dervshi për shfrytëzimin e çdo të dhënë që gjendet në material.  Pyetje: -Zoti Dervishi dekadën e fundit Ju jeni shquar në shtypin shqiptar për një serë materiale të pasura dhe shumë interesante, të botuara edhe në një libër tuajin, por edhe në Dosierin e mbajtur nga ju në gazetën 55. Do të ishte me interes mbasi ju keni kaluar shumë materiale të këtilla nëpër duar: Çfarë ju ka tërhequr më shumë në këto materiale dhe si do t'i klasifikoje ti ato "Kastriot Dervishi : Në mesin e shumë materialve do të veçoja edhe këtë Materialin më i fundit i cili është publikuar në Dosier - gazeta 55 , "1990/ 380 shqiptarët me banim në SHBA që konsideroheshin kundërshtarë të regjimit - "Reaksionarët të mos vijnë në Shqipëri dhe asnjë të mos shkojë te ta" një Dosier dhe tani në gazetën tuaj në Shtetet e Bashkuara të Amerikës
Pyetje: -A ka ndonjë dokumet ku tregohet se si sigurohej materiali i survejuar nga elemnetët e dërguar prej Sigurimit të Shtetit apo Misioni i tyre në New York ?

Kastriot Dervishi : Për vitet e regjimit komunist informacioni sigurohej duke pasur si qendër mbledhje të dhënash misionin shqiptar në Nju - Jork. Këtu ishte rezidentura që varej nga Drejtoria e Tretë e Sigurimit të Shtetit. Kjo e fundit ishte drejtori në katin e katërt të Ministrisë së Punëve të Jashtme, ndërsa organikisht varej nga Ministria e Punëve të Brendshme. Një kategori oficerësh të Ministrisë së Punëve të Brendshme kamufloheshin me funksione diplomatike për të kryer misionin e tyre agjenturor. Oficeri i Sigurimit në Nju - Jork kishte ngritur rrjetin e tij sekret. Informacioni sigurohej nga "burimet e hapura" (revista, gazeta, që botoheshin në SHBA) dhe "burimet e mbyllura" (me agjenturë).
Qëllim i vetëm ishte vetëm diaspora shqiptare, pasi në asnjë nivel tjetër Sigurimi nuk ka depërtuar me agjenturë. Ky informacion është siguruar më së shumti nga burimet e hapura, pra nga ato që shihte oficeri i ngarkuar në një aktivitet shqiptarësh. Sigurimi nuk ka pasur ndonjë shifër të lartë agjentësh sikurse mund të imagjinohet. P.sh. vetëm për vitin 1959, në SHBA Sigurimi kishte në lidhje vetëm 4 agjentë.
Informacioni i ardhur nga SHBA që nuk ka qenë më shumë se fakti i identifikimit përgjithësisht të elementit që nuk e donte regjimin komunist, përcillej në Tiranë për Drejtorinë e Tretë të Sigurimit të Shtetit në Ministrinë e Punëve të Brendshme. Informacioni ndahej pastaj në degët e punëve të brendshme të rretheve të cilat kishin hapur fashikujt e të arratisurve, dokumente ku shënoheshin edhe lidhjet familjare të të arratisurve.

Pyetje: -Ka në listën "380 shqiptarët me banim në SHBA që konsideroheshin kundërshtarë të regjimit" që mbas rënjes së regjimit komunist, figurojnë ndër personat që kan hyrë e kan dalë si në Shqipëri dhe në ish Jugosllavin e atëhershme ?
Kastriot Dervishi : Kjo shpjegohet me dy arsye: së pari me pasaktësinë e të dhënës dhe përpunimizëm e saj, një defekt kryesor ky i Sigurimit në shumë vite dhe së dyti në prishjen e marrëdhënieve midis personit dikur vizitor dhe shtetit komunist.

Pyetje: - Zoti Dervishi ka disa emra në këtë listë që ishin shqiptarë me banim në SHBA dhe që konsideroheshin kundërshtarë të regjimit - por që këtu në SHBA, nijhen se "hynin e dilnin" në zyrat e Misionit të përhershëm pran OKB në New York, ose kishin lidhje të forta me diplomatët e asaj kohe - pra njerëz të dyshimtë. Si e shpjegoni ju këtë fakt në bazë të këtyre materialeve ?

Kastriot Dervishi : Është e njëjta logjikë që funksionon edhe për rastin e mësipërm. Përveç kësaj duhet të kemi parasysh edhe efektin "dopiorol", aq i përdorshëm në teknikat agjenturore e ku natyrisht i humburi ka qenë gjithnjë Sigurimi.


Pyetje: -Ka dyshime se nëpërmjet një marrëveshje në mes autoriteteve të ish Jugosllavisë së Titos dhe Shqipërisë së Enver Hoxhës prej kohë së miqësisë së tyre (1944 -1948) shkëmbeheshin vazhdimisht informacione për individ të veçantë, të cilët ishin të shpallur të pa -dëshirueshëm si në ish- Jugosllavi po ashtu edhe në Tiranë. Bile një pjesë e mirë e tyre janë në listën e 380 shqiptarëve me banim në SHBA që konsideroheshin kundërshtarë të regjimit - A ka ndonjë provë faktike se si siguroheshin këto informacione për veprimtarinë e tyre në SHBA ? dhe se si mendoni ju bëhej kombinimi mes Ministrisë së Punëve të Brendeshme të ish Jugosllavisë, UDB-së dhe MPB dhe Sigurimit të Shqipërise për, dokumentacionin fotografitë e tyre dhe të dhënat e indetitetit ?

Kastrio Dervishi : Në vitet 1944 - 1948 nuk është se kishte marrëveshje, Sigurimi ishte nën urdhrat e UDB-së sikurse i gjithë shteti. Madje rezidentura e parë e Sigurimit në SHBA, e ngritur nga Nesti Kopali është hapur në legatën jugosllave në New York në të pestën Avenue.


Pyetje -A janë sot pjesë e dosjeve këto materiale ?
Kastriot Dervishi : Teknikisht çdo material në dosje administrohet, nuk rri i veçuar.

Pyetje : Tre katër vitet e fundit para vitit 1990 kur ndodhën edhe ato ndryshimet e mëdha, dukej një farë liberalizimi - a ndodhi kjo edhe në sektorin e Drejtorisë së Parë të Sigurimit të Shtetit në Ministrinë e Punëve të Brendshme ?
Kastriot Dervishi : Megjithëse, kishin ardhur ngjarjet e vitit 1990, regjimi komunist nuk kishte asnjë lloj ndryshimi në trajtimin e emigracionit politik shqiptar të emigruar prej vitesh jashtë vendit-Nuk mjaftonte fakti se një drejtori e posaçme mbahej vetëm për të sjellë informacion (edhe ky sakat) për diasporën shqiptare, por edhe në prag të ndryshimeve, ai vazhdonte të shihej me sy armiqësor duke mos i lejuar të vijnë në Shqipëri, jo vetëm ato, por edhe lidhjet e tyre që kishin mbetur në Shqipëri.
Më 9 korrik 1990 Sektori i Vizave i Drejtorisë së Parë të Sigurimit të Shtetit në Ministrinë e Punëve të Brendshme u dërgonte degëve të punëve të brendshme në rreth, anës së Sigurimit, një informacion të Drejtorisë së Tretë të Sigurimit të Shtetit në MPB, në të cilën jepet udhëzimi që personat e listëshënuar të mos kishin mundësi të vinin në Shqipëri pasi ishte “reaksionarë”
Dega e Vizave kërkonte që lista e dërguar nga Drejtoria e Tretë të studiohej dhe të mos lejohej asnjë shtetas shqiptar të shkonte për të vizituar shtetasit që bënin pjesë në këtë listë-Gjithashtu ishte njoftuar edhe Ministria e Punëve të Jashtme që personave në fjalë të mos u jepej vizë hyrjeje në Shqipëri.

Pyetje: Kur u "përpunua" për herë të fundit lista?
Kastriot Dervishi : Lista është "përpunuar" në Drejtorinë e Parë, me disa ditë vonesë për shkak të ngjarjeve të 2 korrikut 1990-Më 26 gusht 1990 ajo është plotësuar me shënime nga drejtuesit e MPB-së dhe është dërguar në rrethe.

Në fund dokumeti shkruan :"Republika Popullore Socialiste e Shqipërisë - Ministria e Punëve të Brendshme Drejtoria e Tretë - Tiranë 22.6.1990 .Informacion drejtuar Drejtorisë së Parë
Ku theksohej se :"Gjatë muajve të fundit emigracioni reaksionar shqiptar me banim në SHBA ka organizuar një sërë demonstratash kundër vendit tonë, të nxitur e manipuluar nga zbulimi jugosllav e të tjerë. Bashkëlidhur po ju dorëzojmë listën e personave pjesëmarrës në këto demonstrata e aktivitete kundër nesh":

1-Alo Luarasi nga Korça, banues në Nju – Jork.
2-Azgan Arifi nga Tropoja, banues në Bronks.
3-Abdulla Lamaj nga Tropoja, banues në Bronks.
4-Anton Syku nga Lezha, banues në Bronks.
5-Novruz Sadiku nga Smokthina, banues në Nju – Xherrsi.
6-Nail Xhafa nga Durrësi me banim në Worçester.
7-Namik Xhafa nga Smokthina, banues në Nju – Xhersi
8-Marash Mërnaçaj me të shoqen e fëmijët, nga Shkodra, banues në Bronks.
9-Pjetër Mërnaçaj me të shoqen, nga Shkodra, banues në Bronks.
10-Paulin Mërnaçaj nga Shkodra, banues në Bronks.
11-Nikoll Mërnaçaj nga Shkodra, banues në Bronks.
12-Sefer Luarasi nga Korça me banim në Nju – Jork.
13-Gjon Buçaj nga Puka me banim në Nju – Jork.
14-Gjergj Vata (Ndoja) nga Shkodra me banim në Nju – Jork.
15-Gjek Gjonlekaj nga Malësia e Madhe, me banim në Nju – Jork.
16-Xhaferr Elezi
17-Gjon Arapi
18-Qemal Lepenica
19.Fren Gjergj Voorri (Shala)
20-Rrok Nilaj nga Shkodra, me banim në Bronkse
21-Njao Kol Ndreka, nga Shkodra me banim në Nju - Jork
22-Fadil Koçi nga Peshkopia me banim në Kuines
23-Prel Ademi me gruan, nga Tropoja, me banim në Nju - Jork
24-Zef Mirakaj nga Mirdita me banim në Nju Xhersi
25-Zef Balaj nga Shkodra, me banim në Nju - Jork
26-Vesel Osmaj, nga Malësia banues në Nju - Jork
27-Pashko Camaj
28-Luo Gjonlekaj
29-Mark Llesh Markedoda nga Mirdita, me banim në Nju - Jork
30-Muzli Çela Mulosmani, Tropojë, me banim në Nju - Jork
31-Zef P-Deda, nga Shkodra, me banim në Nju - Jork
32-Gjon Kol Lleshi (Rukaj) nga Shkodra me banim në Nju - Jork
33-Rasim, Besim e Hashim Sina, nga Dibra, me banim në Nju - Jork
34-Beg Ali Grimci, nga Shkodra me banim në Nju - Jork
35-Idriz Lamaj, nga Tropoja, me banim në Nju - Jork
36-Idriz Hyseni
37-Mazllum Kodra, nga Korça me banim në Nju - Jork
38-Gjeto Nikaj nga Shkodra me banim në Nju - Jork
39-Vincene Pukri nga Shkodra me banim në Nju - Jork
40-Francesk Dajçi nga Shkodra me banim në Nju - Jork
41-Luigj Kelmendi (Vukaj)
42-Gjelosh Narkaj
43-Pjetër Shala
44-Gjergj Shala
45-Nikoll Nikaj
46-Lekë Nikaj
47-Pjetër Nik Gjergji
48-Luan Nik Gjergji
49-Petrit Hyseni nga Struga, me banim në Nju - Jork
50-Luan Hyseni
51-Merita Hyseni, nga Struga, me banim në Nju - Jork
52-Afrim Hyseni
53-Curr Gjoni, me banim në Nju - Jork
54-Lush Ndue Cullaj, me banim në Nju - Jork
55-Tom Lekaj, me banim në Nju - Jork
56-Zef Shala, nga Shkodra me banim në Nju - Jork
57-Kol Shala
58-Isuf Çela nga Tropoja me banim në Nju - Jork
59-Besnik Metaliaj
60-Bujar Metaliaj
61-Shkëlzen Metaliaj
62-Ismet Hoxha
63-Musa Hoxha
64-Muzli Hoxha
65-Abedin Nezaj
66-Naim Nezaj
67-Bege Nezaj
68-Afrim Kurti
69-Nderim Kupi, nga Kruja me banim në Nju - Jork
70-Jakup dhe Xhaferri Elezi nga Tropoja me banim në Nju - Jork
71-Pashko Grisha nga Shkodra me banim në Nju - Jork
72-Gjergj Grisha
73-Pjetër Vukli
74-Albert Morina, kosovar me banim në Nju Xhersi
75-Gjovalin Vocaj nga Shkodra me banim në Waterburry
76-Simon Preci nga Shkodra me banim në Stanford
77-Gjon Shtufa
78-Gjok Kelmendi (Selca) nga Ulqini me banim në Detroit
79-Hysni Lita nga Kukësi me banim në Nju - Jork
80-Dali Lita
81-Elez Lita
82-Mysafer Arifi nga Shkodra me banim në Nju - Jork
83-Vehbi Arifi
84-Hazir Zoga nga Tropoja me banim në Nju - Jork
85-Hyre Zogaj
86-Mustafa Sylaj
87-Hysen dhe Abedin Mulosmani
88-Isa Nuredini i arratisur i ri nga Tropoja me banim në Nju - Jork
89-Llesh Nikolla nga Shkodra me banim në Nju - Jork
90-Gjergj Nikolla
91-Gjergj Lleshi
92-Pandeli Andoni nga Tirana i arratisur i ri me banim në Nju - Jork
93-Gani Hasani nga Shkodra me banim në Nju - Jork
94-Fejzi Hasani
95-Bashkim Hasani
96-Fatmir Rama nga Tirana me banim në Nju - Jork
97-Ndriçim Shpuza
98-Ilir Sheqi
99-Bashkim Kulla
100-Sokol Dushaj nga Tropoja me banim në Nju - Jork
101-Dalip Kërluku nga Tirana me banim në Nju - Jork
102-Ymer Hoxha (Gashi) nga Tropoja me banim në Nju - Jork
103-Luan Isufi nga Shkodra me banim në Nju - Jork
104-Kujtim Kallajxhiu me gruan greke nga Tirana me banim në Nju - Jork
105-Xhemal Laçi nga Puka me banim në Nju - Jork
106-Franc Grisha nga Shkodra me banim në Detroit
107-Rrok Pepaj
108-Gjergj Vata nga Shala me banim në Nju - Jork
109-Lazer Vata nga Shala me banim në Nju - Jork
110-Ymer Kavaja, nga Kavaja me banim në Nju - Jork
111-Gjylistane Camaj me banim në Nju - Jork
112-Fetah Koçi nga Dibra me banim në Nju - Jork
113-Ndrec Gjergji nga Kurbini me banim në Nju - Jork
114-Lek Gjergji
115-Ramiz Dani nga Kruja me banim në Nju Jork
116-Kanto Nikoll Lulaj nga Shkodra me banim në Detroit
117-Myfit Kullolli nga Shkodra, Trenton, Nju Xhersi
118-Lulzim Murati nga Tirana me banim në Nju Xhersi
119-Xhaferr Ymeri me gruan nga Vlora me banim në Nju Xhersi
120-Sahamir Jarani nga Tirana me banim në Nju - Jork
121-Enver Toska
122-Petrit Uruçi nga Tirana me banim në Nju - Jork
123-Vehbi Qorri
124-Sulejman Tabaku
125-Sami Mulosmani nga Tropoja me banim në Nju - Jork
126-Mark Mërcanaj me dy djemtë nga Shkodra me banim në Nju - Jork
127-Skënder Xhidija nga Tropoja me banim në Nju - Jork
128-Tea Hoxha nga Tropoja me banim në Nju - Jork
129-Tomorr Sina nga Dibra me banim në Nju - Jork
130-Mustafa dhe Sejdi Bytyçi nga Tropoja me banim në Nju - Jork
131-Sabit Bytyçi me banim në Nju Xhersi
132-Shaqir Stërmasi nga Tirana me banim në Nju - Jork
133-Hamit Nelaj nga Kukësi me banim në Nju - Jork
134-Mark Martini nga Shkodra me banim në Nju - Jork
135-Marash Dushaj nga Malësia me banim në Detroit
136-Xhaferr Bajraktari (Elezi) nga Kukësi me banim në Detroit
137-Gani Elezi (Bajraktari)
138-Nikoll Isufaj nga Shkodra me banim në Detroit
139-Dy vëllezërit Binakaj nga Kukësi me banim në Detroit
140-Gjovalin Gegaj nga Shkodra me banim në Detroit
141-Vesel Deda nga Shkodra me banim në Detroit
142-Petrit Butka nga Korça me banim në Detroit
143-Mentor Rama nga Dibra me banim në Detroit
144-Ndoc Lumaj nga Shkodra me banim në Detroit
145-Prel Gjonal Selca nga Shkodra me banim në Detroit
146-Reshat Çaushi nga Gjirokastra me banim në Detroit
147-Sokol Ramo nga Vlora me banim në Detroit
148-Nikoll Jaku nga Shkodra me banim në Detroit
149-Kolec Pikolini nga Shkodra me banim në Clearwater, Florida
150-Mark Vuçinaj nga Shkodra me banim në Detroit
151-Kol Gjergj Mëhilli nga Shkodra me banim në Arizona
152-Maliq Kapllani nga Korça me banim në Detroit
153-Zef Gjergji Vushaj me dy djemtë nga Shkodra me banim në Detroit
154-Ibrahim Korça nga Korça në Detroit
155-Safet Malushi nga Korça në Detroit
156-Pretesh Curranaj nga Malësia me banim në Nju Jork
157-Gjok Curranaj nga Malësia me banim në Nju Jork
158-Mark Ndue Vuksanaj nga Shkodra me banim në Nju Jork
159-Fran Marku Junçaj me banim në Detroit
160-Martin Camaj
161-Kol Vuçetaj nga Vuthaj me banim në Winedor, Kanada
162-Ded Lumaj nga Shkodra me banim në Detroit
163-Rrok Kelmendi nga Ulqini në Detroit
164-Tonin Gjini nga Shkodra në Detroit
165-Nikoll Hysa
166-Vedat Myftiu nga Peqini me banim në Detroit
167-Manjo Lameni nga Korça me banim në Detroit
168-Gjergj Noshi me banim në Detroit
169-Gjon Kalaj nga Malësia me banim në Detroit
170-Nik Zadrima nga Shkodra, me banim në Detroit
171-Tajar Shaska nga Korça me banim në Detroit
172-Vesel Ujkaj nga Malësia me banim në Detroit
173-Martin Ivezaj nga Malësia me banim në Detroit
174-Nikoll Qafa nga Puka me banim në Detroit
175-Simon Qafa nga Puka me banim në Detroit
176-Njazi Bardha nga Korça me banim në Detroit
177-Loro Stajka nga Shkodra me banim në Detroit
178-Ndoc Vuçinaj nga Shkodra me banim në Detroit
179-Tajar Hazbia nga Vlora me banim në Detroit
180-Qazim Beci me familje nga Kukësi me banim në Detroit
181-Aziz Sulejmani nga Vlora me banim në Detroit
182-Dedë Martini nga Shkodra me banim në Detroit
183-Prelë Kelmendi nga Ulqini me banim në Detroit
184-Pashko Gjelaj nga Shkodra me banim në Detroit
185-Ymer Jaqi nga Korça me banim në Waterburry
186-Idajet Bushka nga Korça me banim W-Burry të Connecticut
187-Myfit Bushka nga Korça me banim W-Burry të Connecticut
188-Gani Pasha nga Korça me banim W-Burry të Connecticut
189-Pertef Bylykbashi nga Korça me banim W-Burry të Connecticut
190-Adbyl Zenuni nga Korça me banim W-Burry të Connecticut
191-Ismiha Zenuni me dy djemtë nga Korça me banim W-Burry të Connecticut
192-Ali Demirali nga Korça me banim W-Burry të Connecticut
193-Bujar Demirali nga Korça me banim W-Burry të Connecticut
194-Fari Barolli nga Korça me banim W-Burry të Connecticut
195-Skënder Limka nga Korça me banim W-Burry të Connecticut
196-Arjan Limka nga Tirana me banim W-Burry të Connecticut
197-Arif Fazo nga Korça me banim W-Burry të Connecticut
198-Banush Haxhiu me gruan nga Korça me banim W-Burry të Connecticut
199-Sami Kulla me gruan nga Korça me banim W-Burry të Connecticut
200-Ibrahim Kulla nga Korça me banim W-Burry të Connecticut
201-Skënder Shehu nga Korça me banim W-Burry të Connecticut
202-Shukri Muça nga Dibra me banim W-Burry të Connecticut
203-Njazi Mullai nga Korça me banim W-Burry të Connecticut
204-Halit Mullai me gruan nga Korça me banim W-Burry të Connecticut
205-Xhevdet Çavri nga Korça me banim W-Burry të Connecticut
206-Xhevat Liçolli nga Korça me banim W-Burry të Connecticut
207-Rami Çollaku nga Korça me banim W-Burry të Connecticut
208-Qazim Çollaku nga Korça me banim W-Burry të Connecticut
209-Zenel Fazo me gruan nga Korça me banim W-Burry të Connecticut
210-Skënder Miha nga Korça me banim W-Burry të Connecticut
211-Xheladin Leka nga Korça me banim W-Burry të Connecticut
212-Ali Jella nga Tirana me banim në Nju-Jork
213-Neim Reselica nga Kukësi me banim në Nju-Jork
214-Artur Llanaj nga Tirana me banim në Nju Xhersi
215-Fatmir Muça nga Tirana me banim në Nju Xhersi
216-Abdulla Kaloshi nga Dibra me banim në Nju Jork
217-Gruaja dhe djali i Nderim Kupit me banim në Nju Jork
218-Serxho Gjeçi shoferi i Minella Andonit me banim në Detroit
219-Sejdi Premtja nga Vlora me banim në Nju-Jork
220-Shyqyri Xhera nga Pogradeci me banim në Nju-Jork
221-Seit Kryeziu nga Kosova me banim në Nju-Jork
222-Ymer Zharka nga Tropoja me banim në Nju-Jork
223-Zeqir Oboku nga Dibra me banim në Nju-Jork
224-Mehdi Mati nga Mati me banim në Nju-Jork
225-Haxhi Mimani (Shpata) nga Dibra me banim në Nju-Jork
226-Guri Durollari nga Pogradeci me grua e fëmijë me banim në Nju-Xhersi
227-Rustem Margjekaj nga Tropoja me banim në Nju-Jork
228-Hysen Biberaj nga Tropoja me banim në Nju-Jork
229-Sokol Sulejman Aga nga Tropoja me banim në Nju-Jork
230-Nikoll Markagjoni nga Mirdita me banim në Nju-Jork
231-Fran Palushi (Kola) nga Puka me banim në Nju-Jork
232-Pjetër Balaj nga Puka me banim në Nju-Jork
233-Ndue Ademi nga Tropoja me banim në Nju-Jork
234-Pjetër Smajli nga Tropoja me banim në Nju-Jork
235-Rexhep Krasniqi nga Kosova me banim në Nju-Jork
236-Qazim Emro nga Korça me banim në Nju-Jork
237-Nihat Rakolli nga Shkodra me banim në Nju-Jork
238-Ramazan Turdiu nga Tirana me banim në Nju-Jork
239-Kadri Gashi nga Kukësi me banim në Nju-Jork
240-Namik Xhuda nga Pogradeci me banim në Nju-Xhersi
241-Bexhet Gjetollari nga Pogradeci me banim në Nju-Xhersi
242-Halit Musolmani nga Tropoja me banim në Nju-Jork
243-Hamit Laniku nga Korça me banim në Çikago
244-Isuf Azemi nga Struga me banim në Çikago
245-Vëllezërit Muça nga Vlora me banim në Çikago
246-Skënder Shuaipi me djalin e dhëndrin nga Struga me banim në Çikago
247-Ejup Xhezo nga Çamëria me banim në Çikago
248-Fejzi Sulejmani nga Tepelena me banim në Çikago
249-Ramo Idrizi nga Korça me banim në Çikago
250-Vëllezërit Betovija nga Kukësi me banim në Çikago
251-Agim Mulosmani nga Tropoja me banim në Nju-Jork
252-Skënder Mulosmani nga Tropoja me banim në Nju-Jork
253-Gruaja e Rasim Sinës nga Dibra me banim në Nju-Jork
254-Fuat Myftia me vajzën nga Shkodra me banim në Nju-Jork
255-Gjon Camaj me banim në Nju-Jork
256-Djali i Fran Kol Palushajt nga Puka me banim në Nju-Jork
257-Djali i madh i Mark Kolës nga Puka me banim në Nju-Jork
258-Djali i madh i Mark Zogut nga Mati me banim në Nju-Jork
259-Rexho Çekiç nga Vuthaj me banim në Nju-Jork
260-Bajram Muzia nga Tropoja me banim në Nju-Jork
261-Zef Kadri Ceca me banim në Nju-Jork
262-Pjetër Ceca nga Tropoja me banim në Nju-Jork
263-Mehali Mati nga Mati me banim në Nju-Jork
264-Abdulla Hoxha nga Tropoja me banim në Nju-Jork
265-Elez Aliaj nga Tropoja me banim në Nju-Jork
266-Mehmet Azgan Arifi nga Tropoja me banim në Nju-Jork
267-Sulejman Arifi nga Tropoja me banim në Nju-Jork
268-Ibrahim Uka nga Tropoja me banim në Nju-Jork
269-Ymer Halili nga Tropoja me banim në Nju-Xhersi
270-Zenun Nezaj me gruan nga Tropoja me banim në Nju-Jork
271-Halit Nezaj me gruan me banim në Nju-Jork
272-Selman Elez Nezaj me banim në Nju-Jork
273-Fadil Nezaj me banim në Nju-Jork
274-Rexhep Isuf Nezaj me banim në Nju-Jork
275-Tahir Rexhep Nezaj me banim në Nju-Jork
276-Hyre Nezaj, e shoqja e Adebin Nezës nga Tropoja me banim në Nju-Jork
277-Sheriff Nezaj nga Tropoja me banim në Nju-Jork
278-Dy djemtë e Ramë Çelës dhe Adem Çelës
279-Ahmet Rexhepi nga Tropoja me banim në Nju-Jork
280-Sejdi Hysenaj nga Tropoja me banim në Nju-Xhersi
281-Ali Hyseni nga Tropoja me banim në Nju-Xhersi
282-Agim Alihyseni nga Tropoja me banim në Nju-Xhersi
283-Ramiz Ali Hysenaj nga Tropoja me banim në Nju – Xhersi
284-Sllobodanka Pjetri nga Mali i Zi me banim në Nju – Xhersi
285-Rakip Hysenaj nga Tropoja me banim në Nju – Xhersi
286-Isa Halilaj nga Tropoja me banim në Nju – Jork
287-Isuf Hamza nga Tropoja me banim në Nju – Jork
288-Zeqir Halili nga Tropoja me banim në Nju – Jork
289-Ali Gashi nga Kukësi me banim në Nju – Jork
290-Esat Ali Gashi nga Kukësi me banim në Nju – Jork
291-Nezir Meta nga Kukësi me banim në Nju – Jork
292-Mal Mehmeti nga Tropoja me banim në Nju – Jork
293-Ibrahim Margjeka nga Tropoja me banim në Nju – Jork
294-Kadri Hamza nga Tropoja me banim në Nju – Jork
295-Rustem Bajrami nga Tropoja me banim në Nju – Jork
296-Hamza Berisha nga Tropoja me banim në Nju – Xhersi
297-Skënder Berisha nga Tropoja me banim në Nju – Xhersi
298-Muharrem N-Berisha nga Tropoja me banim në Nju – Xhersi
299-Beqir H-Berisha nga Tropoja me banim në Nju – Xhersi
300-Ali Berisha nga Tropoja me banim në Nju – Xhersi
301-Bajram Ukperaj nga Kukësi me banim në Nju – Jork
302-Halil Nezaj nga Tropoja me banim në Nju – Jork
303-Mirzak Turdiu nga Tirana me banim në Nju – Jork
304-Nexhip Dauti nga Vlora me banim në Nju – Xhersi
305-Perlat Nolja nga Vlora me banim në Nju – Xhersi
306-Rexho Kapaj nga Vlora me banim në Nju – Xhersi
307-Kimet Kojtari nga Pogradeci me banim në Nju – Xhersi
308-Adem Mollani nga Pogradeci me banim në Nju – Xhersi
309-Gjok Koleci nga Shkodra me banim në Nju – Jork
310-Nikoll Maçi nga Shkodra me banim në Nju – Jork
311-Gjok Zef Nikçi nga Vuthaj me banim në Nju – Jork
312-Nik Vesel Camaj nga Malësia me banim në Nju – Jork
313-Bajram Arifi nga Tropoja me banim në Nju – Jork
314-Asllan Muja nga Kukësi me banim në Nju – Jork
315-Alfred Përgjini nga Tirana me banim në Nju – Jork
316-Fred Bibla nga Tirana me banim në Nju – Jork
317-Shëndet Ferra nga Tirana në Waterburry Ct
318-Petrit kupi nga Kruja në Nju Jork
319-Valentin Zef Balaj nga Shkodra në Nju Jork
320-Bektesh Sakipi nga Struga në Nju Jork
321-Mustafa Henci kosovar në Nju Xhersi
322-Kadri Bajram Gashi nga Kukësi në Nju Jork
323-Gjon Baftia nga Shkodra në Nju Jork
324-Muse Xherko nga Tropoja në Nju-Jork
325-Zylfie Zherka nga Tropoja në Nju-Jork
326-Flamur Ukperaj nga Kukësi në Nju-Jork
327-Luan Gashi nga Kukësi në Nju-Xhersi
328-Agron Gjokaj nga Kukësi në Nju-Jork
329-Hamdi Uruçi nga Shkodra në Nju-Jork
330-Eduard Liço nga Korça në Nju-Jork
331-Agim Karagjozi nga Gjirokastra në Nju-Jork
332-Reis Agai nga Vlora në Nju-Jork
333-Skënder Meka nga Korça në Nju-Xhersi
334-Abdyl Henci kosovar në Nju-Xhersi
335-Hysen Dyshku nga Elbasani në Nju-Jork
336-Koço Rizo nga Saranda në Nju Jork
337-Nasho Shteto nga Saranda në Nju Jork
338-Hiqmet Muça nga Korça në Stamford të Connecticut
339-Jahja Manelli nga Korça në Nju-Xhersi
340-Rifat dhe Jonuz Ndreu nga Dibra në Nju-Xhersi
341-Tili Shehu nga Tirana në Nju-Jork
342-Roland Shehu nga Tirana në Nju-Jork
343-Marko Pashko Tinaj nga Shkodra në Nju-Jork
344-Emin Methasani nga Rrogozhina në Detroit
345-Kasem Mekshi nga Kukësi në Nju-Jork
346-Vuksen Vuksani nga Malësia në Nju-Jork
347-Idriz Fetahu nga Shkodra në Nju-Jork
348-Kujtim Kosovari nga Kosova në Nju Xhersi
349-Agim Gjoka nga Kukësi në Nju-Jork, i arr i ri
350-Milto Kola nga Lushnja në Boston
351-Anton Malaj nga Shkodra në Boston
352-Ardian Hamulli nga Tirana në Nju Jork
353-Skënder Papdeja nga Kukësi në Nju Jork
354-Rinak Papdeja nga Kukësi në Nju Jork
355-Gëzim Muka nga Tepelena në Waterburry
356-Harillaq Rizo nga Saranda në Nju-Jork
357-Ligor Tata nga Tirana në Nju-Jork
358-Nikolin Pleqi nga Elbasani në Nju-Jork
359-Petro Papa nga Elbasani në Nju-Jork
360-Xhelal Sukniqi nga Shkodra në Boston
361-Astrit Çela nga Tirana në Boston
362-Martin Cara nga Shkodra në Detroit
363-Xhemail Shala nga Shkodra në Nju-Jork
364-Rrok Merkolaj nga Shkodra në Nju-Jork
365-Ndoc Vuçinaj nga Shkodra në Detroit
366-Zef Nikaçi nga Vuthaj në Nju-Jork
367-Skënder Neziri nga Dibra në Nju-Jork
368-Ndue Markagjoni nga Mirdita në Nju-Jork
369-Haki Ndreu nga Dibra në Hartford
370-Haki Terpeza kosovar në Stamford
371-Martin Fran Lulgjuraj nga Malësia në Detroit
372-Nok Lulgjuraj nga Malësia në Detroit
373-Alfons Pelinxhi nga Korça në Nju-Xhersi bashkë me të vëllanë
374-Mark Koliqi nga Shkreli në Nju-Jork
375-Nik Kol Cani nga Shkodra në Nju-Jork
376-Gjeto Rukaj nga Malësia në Nju-Jork
377-Maria Rukaj nga Malësia në Nju-Jork
378-Lekë Kol Rukaj nga Shkodra në Nju-Jork
379-Gjok Ded Zef Nikçi nga Vuthajt në Nju-Jork
380-J-Lulgjuraj nga Malësia në Nju-Jork
Drejtori i Drejtorisë së Tretë
Sefer Ramaj


BEQIR SINA


Rating (Votes: )   
    Comments (2)        Dërgoja shokut        Printo


Other Articles:
TENTUESI PËR ATENTAT KUNDËR PRESIDENTIT IBRAHIM RUGOVA VIZITOHET NGA EULEXi (01.19.2013)
NJË MANDAT I DYTË I LUFTËS KUNDËR MBIPESHËS PËR ZONJËN E PARË (01.18.2013)
KUR REALITETI ËSHTË MË I BUKUR NGA VETË ËNDËRRAUnë vizitova për herë të parë Kosovën tonë të lirëFotoreportazh nga AJET NURO, Montreal, Kanada (01.18.2013)
UASHINGTON - DITA E INAUGURIMIT TË PRESIDENTIT SHTON SHITJEN E DHUARATAVEDyqanet e dhuratave në Uashington janë gati për inaugurimin e dytë më të madh në histori (01.18.2013)
JUSUF BUXHOVI - SERBIA ËSHTË 'KRIJUAR' NGA SHQIPTARË (Intervistë) (01.17.2013)
Në 31 vjetorin e rëniesDISA ÇASTE ME HEROIN JUSUF GËRVALLA NË PEJËNga HAFIZ GAGICA (01.17.2013)
FORCA SERBE SHTESË PËRGJATË KUFIRIT ME KOSOVËN (01.17.2013)
'Zëri i Amerikës' - Parakalim në mbështetje të Luginës së PreshevësSTUDENTËT E UNIVERSITETIT TË PRISHTINËS U BËNË THIRRJE TIRANËS DHE PRISHTINËS QË TË MBËSHTESIN SHQIPTARËT NË LUGINËN E PRESHEVËS (01.17.2013)
DISKRIMINIMI I FEMRËS NË ART DHE BOTËN AKADEMIKE, DISKRIMINIMI INTELEKTUALNga Prof. Asc. INA KOSTURI (01.17.2013)
ARMATA KOMBËTARE SHQIPTARE - NJERËZIT ME MASKA NUK JANË AKSH E VËRTETËReagim në shkrimin me titull” Do të hyjmë në luftë me Serbinë” të publikuar në gazetën “Zëri” e dt. 14.01.2013 (01.17.2013) 
::| Lajme të fundit
::| Kalendari
Prill 2018  
D H M M E P S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
::| Hot News
SA MBRAPA KA MBETUR UEFA... MJAFT U PËRKËDHEL SERBIANga OWEN GIBSON, The Guardian
KADARE - NUK IU JAP RËNDËSI XHUXHËVE DHE SPIUNËVE
Intervistë ekskluzive e shkrimtarit Ismail Kadare dhënë Vehbi Bajramit, botues i gazetës “Illyria” në New YorkISMAIL KADARE - DOKTRINA ANTISHQIPTARE E SERBËVE DO PËRMENDUR, SEPSE DOKTRINA KA MBETUR GJER MË SOT E PADËNUAR
DOLI NË QARKULLIM LIBRI I RI POETIK I ELIDA BUÇPAPAJT "RAPSODI E GOLGOTËS SË TRANZICIONIT"
PËRSHËNDETJA E PRESIDENTIT OBAMA NË RASTIN E 70 VJETORIT TË ZËRIT TË AMERIKËS
TRUPAT AMERIKANE NË KOSOVË NUK E ZVOGËLOJNË NUMRIN DERI NË MESIN E VITIT TË ARDHSHËM
Intervistë dhënë gazetës IllyriaISMAIL KADARE: Krimet serbe nuk mund të lihen në harresë në emër të paqësimit të gadishullitIntervistoi: Vehbi BAJRAMI

 
VOAL
[Shko lart]