VOAL - Online Zëri i Shqiptarëve

B O R Ë B A R D H A
- poezi nga libri "Trojet e mia"
Nga RRUSTEM GECI

E Shtunë, 05.09.2015, 02:50pm (GMT1)


Vëlla i gjakut dhe i betejave
Abetar, dhe Abetare e kombit
mos u ligështo, bëhu i fortë
ji në udhën tënde mos u ndal
mbështetu në krahët e këngës
në Shqipërinë e shqiptarëve
Iliridë, Shqipëri e qëmotshme
mbahu tek rrënjët tua o trime
në ilirishten shqip të Shkupit
në ilirishten shqip të Lëkovës
në ilirishten shqip të Tetovës
në ilirishten shqip të Dibrës
të Prespës, dhe të Kumanovës
në Ilirinë kah rrjedh Vardari
bëje dorën grusht, shtrëngoje
ktheja ylberin tënd Manastirit
Ohër e Prilep janë tokat tona!

Dortmund, 2015

RRUSTEM GECI


Copyright © 2005-2008 Nulled by [x-MoBiLe]. All rights reserved.