VOAL - Online Zëri i Shqiptarëve

UKRAINË - FORMOHET GARDA E RE KOMBËTARE ME 60 MIJË VULLNETARË

E Enjte, 03.13.2014, 04:33pm (GMT1)


Parlamenti i Ukrainës ka votuar sot për formimin e Gardës së re Kombëtare me 60 mijë vullnetarë, derisa forcat e Rusisë e kanë okupuar Krimenë.

Presidenti i përkohshëm, Oleksandr Turchynov, ka kërkuar që Parlamenti ta formoj Gardën Kombëtare për ta mbrojtur Ukrainën “kundër agresionit të jashtëm dhe të brendshëm”.

Votimi i sotëm në parlamentin e Ukrainës u bë pak ditë para referendumit të kontestuar të paralajmëruar për të dielën në Krime, i cili mund të çoj në aneksimin nga ana e Rusisë.

www.voal-online.ch


Copyright © 2005-2008 Nulled by [x-MoBiLe]. All rights reserved.