VOAL - Online Zëri i Shqiptarëve

PRESIDENTI OBAMA DO TË NDEROJË SOT 24 VETERANË USHTARAKË

E Martë, 03.18.2014, 11:30am (GMT1)


Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Barack Obama, do të nderojë sot 24 veteranë ushtarakë, të cilëve u është mohuar nderimi më i lartë për shkak të paragjykimeve.

Vetëm tre nga 24 veteranët që do të shpërblehen me Medaljen e Nderit, gjatë ceremonisë në Shtëpinë e Bardhë, janë ende gjallë dhe të tre ata veteranë të luftës në Vjetnam.

Në total, tetë prej tyre kanë luftuar në Vjetnam, nëntë në Kore dhe shtatë në Luftën e Dytë Botërore.

Medalja e Nderit njeh aktet personale të guximit.

www.voal-online.ch


Copyright © 2005-2008 Nulled by [x-MoBiLe]. All rights reserved.