VOAL - Online Zëri i Shqiptarëve

GJEORGJIANËT PËRKUJTOJNË SHTYPJEN SOVJETIKE TË VITIT 1989

E Enjte, 04.09.2015, 05:31pm (GMT1)


Ceremonia e përkujtimit para parlamentit të Gjeorgjisë, 9 prill 2015


Në kryeqytetin e Gjeorgjisë, Tbilisi, zyrtarë dhë të afërm viktimash të shtypjes nga ana e ushtrisë sovjetike, kanë përkujtuar ata që vdiqën në protestën ë 9 prillit të vitit 1989.

Protesta ishte mbajtur për të kërkuar pavarësinë e Gjeorgjisë nga Bashkimi Sovjetik.

Forcat e ushtrisë sovjetike e kishin shtypur demonstratën, duke vrarë 21 persona dhe duke plagosur e helmuar me gaz qindra të tjerë.

Gjeorgjia e ka shpallur pavarësinë me të njëjtën datë, 9 prill, por në vitin 1991. rel
www.voal-online.ch


Copyright © 2005-2008 Nulled by [x-MoBiLe]. All rights reserved.