VOAL - Online Zëri i Shqiptarëve

BERLIN - NË KUTITË E BANANEVE GJENDEN 360 KILOGRAMË KOKAINË

E Martë, 05.05.2015, 08:17am (GMT1)Punonjës të shitoreve „Aldi" kanë gjetur të hënën një sasi të madhe të kokainës në Berlin.

Bëhet fjalë për kokainën më të madhe të gjetur për policinë në Berlin. Policia sot në 13 filiale dhe në një depo qendrore të shitoreve gjermane „Aldi” në kryeqytetin gjerman dhe rrethinat e saj ka gjetur një total prej më shumë se 380 kilogramë drogë.

Kokaina u zbulua në mëngjes nga punonjësit e supermarketeve, të cilët hapen kutitë që ishin menduar të kenë banane. Sipas vlerësimeve të policisë, vlera e drogës të konfiskuar është e barabartë me rreth 15 milionë franga zvicerane.

Shpesh bëhen gabime të tilla logjistike nga kartelet e drogës që përdorin anijet e mallrave ushqimore për të kontrabanduar sasi të mëdha të drogës në Evropë. Dhe jo gjithmonë malli arrin në destinacionin e duhur.

Edhe në janar 2014 ishin zbuluar 140 kilogramë kokainë në Aldi në Berlin. Dhe në mars të këtij viti, autoritetet kapën në një treg frutash me shumicë në Saarland 300 kilogramë kokainë në kuti bananesh.

Në rastin aktual, autoritetet besojnë se droga erdhi përmes portit të Hamburgut në Gjermani. albinfo
www.voal-online.ch


Copyright © 2005-2008 Nulled by [x-MoBiLe]. All rights reserved.