VOAL - Online Zëri i Shqiptarëve

NË VENDLINDJEN E MBRETËRESHËS TEUTË PO KRYHEN GËRMIME ARKEOLOGJIKE

E Martë, 02.24.2015, 08:15pm (GMT1)

  
Në qytetin e Risanit, në gjirin e Kotorit, në Mal të Zi, gjendet vendbanimi më i njohur i antikitetit ilir në rajon.

Në këtë qytet i cili gjendet mes Shkodrës dhe Dubrovnikut, ishte selia ushtarake e mbretëreshës ilire Teuta, përcjelle VOA.

Para disa vitesh në këtë vendbanim kanë nisur gërmimet arkeologjike në kuadër të projektit "Risinium - vendi i mbretëreshës Teutë", të cilat nxjerrin në pah zbulime me vlera të mëdha kulturore.
www.voal-online.ch


Copyright © 2005-2008 Nulled by [x-MoBiLe]. All rights reserved.