VOAL - Online Zëri i Shqiptarëve

Të gjelbërit veprimtari për të drejtat e grave
E Enjte, 06.11.2009, 03:06pm (GMT1)

 

Voal-online - Partia Ekologjike e Zvicrës, me rastin e edicionit të 19-të të grevës së grave, ka organizuar në Bernë një veprimtari demonstrative. Përgjatë manifestimit, zhvilluar në Sheshin Federal, të gjelbërit kanë përsëritur kërkesat e tyre të njohura: kontrata pune pjesëtuara (job-sharing) dhe punë me kohë të pjesëshme për të gjithë, edhe për pozicionet drejtuese.

 

“Modeli aktual, dominuar nga burrat, ka sjellë krizën ekonomike e financiare,” kanë nënvizuar manifestuesit, duke kërkuar një përqindje minimale të grave në radhët e këshillave të administratave të shoqërive në masën 40%.

 

Manifestimi ka përkujtuar grevën kombëtare të 14 qershorit 1991.
www.voal-online.ch


Copyright © 2005-2008 Nulled by [x-MoBiLe]. All rights reserved.