VOAL - Online Zëri i Shqiptarëve

Po ushtarëve zviceranë në Somali
E Martë, 09.22.2009, 02:20pm (GMT1)

 

Voal-online –Për Këshillin e Shteteve ky mision është me rëndësi. Po ushtarëve në ujërat e Gjirit  Aden për të asgjësuar sulmet e piratëve ndaj anijeve. Të martën dhoma e lartë e Parlamentit Zviceran ka dhënë në fakt dritën jeshile me 29 vota kundër 9. Fjala do t’i kalojë sërish Këshullit Kombëtar, i cili të mërkurën e shkuar ishte shprehur kundër përfshirjes së ushtarakëve. Të kota thirrjet e të Gjelbërve dhe Demokratëve të Qendrës, të cilët janë orvatur t’i bindin kolegët e partive të tjera të marrin të njëjtin vendimi si Këshilli Kombëtar. Kundër ishte ndërkaq ministërja e Jashtme Micheline Calmy-Rey, që ka rikujtuar se Zvicra duhet të marrë pjesë në planin antipirat nëse dëshiron të jetë e besueshme në rrafsh ndërkombëtar dhe të dëshmojë me fakte përkushtimin e vet për solidaritet ndërkombëtar.

(http://info.rsi.ch/home)

 

www.voal-online.ch


Copyright © 2005-2008 Nulled by [x-MoBiLe]. All rights reserved.