VOAL - Online Zëri i Shqiptarëve

GOLAN - EDHE USHTARËT ZVICERANË
Beretat blu në dispozicion të OKB janë në zonën e sulmeve dhe sekuestrimeve

E Djelë, 08.31.2014, 07:53am (GMT1)Personeli i OKB-së në punë

Voal-online.ch - Janë edhe ushtarët zviveranë në lartësitë Golan, ku të enjten u sekuestruan 44 kaska blu të FIGI e ku të shtunën u sulmua një bazë e OKB-së. Kështu njofton Blick.

Bëhet fjalë për një grp beretash blu që punojnë me OKB-në, por nuk kanë armë. Siç ka shpjeguar me telefon Mirco Baumann, zëdhënës i Swissint, personeli zviceran është shëndosh e mirë. "Nuk konsiderohen objrktiv, sepse janë një forcë neutrale dhe janë të çarmatosur." Detyra e tyre është vetëm vëzhgimi.

Swissint ka rreth 300 oficerë, nënoficerë, ushtarë e civilë. Është një ndër veprimtaritë paqeruejtëse të Zvicrës, ku më i famshmi është SWISSCOY. rsi


Vendndodhjet e beretave blu
www.voal-online.ch


Copyright © 2005-2008 Nulled by [x-MoBiLe]. All rights reserved.