VOAL - Online Zëri i Shqiptarëve

PRESIDENTI I ZVICRES DHE KRYESUESI I OSBE DIDIER BURHALTER I JEP RENDESI TE MADHE PERFSHIRJES TE SHOQERISE CIVILE E RINISE NE ANGAZHIMET E OSBE
E Enjte, 12.04.2014, 08:04am (GMT1)

Bern - Voal - Didier Burkhalter, kryesuesi i rradhes i Organizetes per Siguri dhe Cooperim ne (OSBE) dhe Presidenti i Konfederates Helvetike mori pjese ne konferencen paralele te shoqerise civile qe u mbajt dje, prej ku rekomandimet e kesaj shoqerie  do t`i kalojne edhe Keshillit Ministror te OSBE-se. Me kete rast zoti Burkhalter nenvizoi rendesine e perfshirjes te shoqerise civile dhe rinise ne angazhimet e OSBE-se.

© FDFA

Ne fjalen e tij Kryesuesi i rradhes i OSBE-se Didier Burkhalter, theksoi se liria dhe siguria jane te drejta themelore te njeriut dhe dialogu qe i perfshin te gjithe aktoret eshte imperativ. "Deklarata e Bazelit" fokusohet tek problem kryesor i kohes tone kur disa grupe jane target i propagandes te urrejtjes deri edhe target i krimeve. Zoti Burkhalter theksoi se asnje lloj diskriminimi nuk lejohet, qofte me origjine etnike, religjioni apo gjinie.

Me kete rast zoti Didier Burkhalter, paraqiti Ministrin e Jashtem te Serbise Ivica Dacic, vendi i te cilit do te krzesoje OSBE per vitin 2015 si dhe  Michael Link, Drejtor i  OSBE per ODIHR. 

Prioriteti i Kryesimit te Zvicres

Zvicra e kishte prioritet te vetin perfshirjen e shoqerise civile dhe rinise ne angazhimet e OSBE-se. Nje nga objektivat e Zvicres kete vit qe krzesoi OSBE-ne ishte t`i jepte nje vend te vecante zerit te rinise.

Me kete rast ne conference Zvicra krijoi Modelin OSBE me 57 te rinje e te reja nga vendet anetare te negociojne per tema te ndryshme.

www.voal-online.ch


Copyright © 2005-2008 Nulled by [x-MoBiLe]. All rights reserved.