VOAL - Online Zëri i Shqiptarëve

PENSIONISTËT ZVICERANË JANË TË KËNAQUR

E Mërkurë, 12.10.2014, 06:41pm (GMT1)


Voal-online.ch - Në Zvicër pensonistët janë më të kënaqur se kategoritë e grupmoshave të tjera. Shtatë në çdo dhjetë prej tyre dëshmojnë një kënaqësi të madhe për gjendjen e tyre, ndërsa nga ata që iu përkasin moshave nga 18 deri 64 vjeç, vetëm pesë në çdo dhjetë veta janë të kënaqur.

Pensionistët kanë më pak të ardhura në krahasim me ata që janë në moshën e punës, prandaj për ata mundësia për varfëri është më e madhe. 

Por ata shpenzojnë gjithsesi më pak se të tjerët dhe ata që kanë vënë një pasur e kalojnë më mirë se të tjerët financiarisht. Veç të tjerash, pensionistët kanë më pak kërkesa private se të tjerët dhe, nëse nuk e tepëron me blerje, këtë nuk e bën për arsye ekonomike.

www.voal-online.ch


Copyright © 2005-2008 Nulled by [x-MoBiLe]. All rights reserved.