VOAL - Online Zëri i Shqiptarëve

BAZEL - MBRËMË ISHTE NATA E FENERËVE, MORGESTRAICHU TRADICIONAL PËRMBYLLI KARNEVALET

E Hënë, 02.23.2015, 11:43am (GMT1)


Voal - BAZEL - Të gjitha dritat e Bazelit janë fikur në mëngjesin e së hënës (sot) në orën 4.00 dhe mijëra e mijëra veta kanë vërshurar nëpër rrugët e qytetit për të marrë pjesë në Morgestraich-un tradicional.

Në temperaturën nën zero, me filikaça, tambur dhe me fenerë gjigantë ngjyra-ngjyra pjesëmarrësit kanë lëvizur nëpër qytetin e zhytur në terr.

Temat kryesore të këtij viti të afishuara në fenerët satrikë ishin dështimi i bashkimit të Bazelit Qytet me Bazelin Fshat, konlikti mes Zvicres dhe Francës për aeroportin Myluz, mania e sellfëve dhe politika ekspansioniste e Rusisë./ATS


www.voal-online.ch


Copyright © 2005-2008 Nulled by [x-MoBiLe]. All rights reserved.