VOAL - Online Zëri i Shqiptarëve

ZVICËR - MË 2014 RRITJA NATYRORE E POPULLSISË E KALOI KUOTËN 20 000

E Martë, 02.24.2015, 08:39pm (GMT1)Voal - Lindjet e regjustrua vitin e shkuar qenë pothuaj 83'800, me një rritje 1,2% në krahasim me vitin 2013. Divorcet dhe vdekjet janë pakësuar; këto të fundit qenë 63'600 (-2,1%). Rritja natyrore, ose diferena midis numrit të të lindurve dhe të vdekurve, rezultoi pozitive me 20'200 veta. Bëhet fjalë për një arritje të rëndësishme, duke ditur se shifra nuk e kishte kaluar kuotën 20'000 që nga gjysma e viteve ’90, nënvizon Zyra Federale e Statistikave në komunikatën e shpalur të martën (sot).

Cugu, Friburgu e Gjeneva janë kantonet kur rritja e të sapolinduerve është më e dukshme. Në kundërtendencë është Tiçinoja, ku pati më shumë vdekje se lindje. Si çdo vit, erdhën në jetë më shumë meshkuj (43'100) se femra (40' 700)./ATS
www.voal-online.ch


Copyright © 2005-2008 Nulled by [x-MoBiLe]. All rights reserved.