VOAL - Online Zëri i Shqiptarëve

JOSIF LEVI - VENDIMI I IZRAELIT PËR TË MOS NJOHUR KOSOVËN LIDHET MË SHUMË ME KONFLIKTIN TONË PRIVAT

E Shtunë, 08.09.2014, 04:39pm (GMT1)BEOGRAD - Ambasadori izraelit në Serbi, Josef Levi, e cilëson të komplikuar çështjen e njohjes së Kosovës nga Tel Avivi.

"Izraeli nuk ka asgjë kundër popullit të Kosovës. Unë shpesh udhëtoj atje (në Kosovë), me ata flas hapur dhe përzemërsisht. Shumë shqiptarë kanë shpëtuar hebrenj gjatë Luftës së Dytë Botërore... Vendimi që të mos e njohim Kosovën nuk është i lidhur ngushtë me dialogun ndërmjet Izraelit dhe Palestinës. Thjesht ai është më pak i lidhur me konfliktin tuaj, e më shumë me konfliktin tonë privat, me sfidën e Lindjes së Afërt", citon ambasadorin Josef Levi gazeta "Kurir" e Beogradit.

Levi konsideron se Marrëveshja e Brukselit është "kryevepër" dhe thekson se ajo është model të cilin Izraeli do ta dëshironte ta zbatonte në Lindjen e Afërt.

"Dhe nuk është vetëm marrëveshja, por edhe përpjekja që të dy palët të sjellin frymë të re në zgjidhjen e konfliktit shumëvjeçar. E di ç'dhembje kanë serbët për të gjitha ato nga e kaluara pasi ata Kosovën e kanë tokë të shenjtë. Njësoj është edhe për shqiptarët. Dhe mbi të gjitha, dy kombet vendosen t'ia zgjasin duart njëri -tjetrit, të ulen e të bisedojnë. Për këtë duhet guxim", ka thënë Levi.
www.voal-online.ch


Copyright © 2005-2008 Nulled by [x-MoBiLe]. All rights reserved.