VOAL - Online Zëri i Shqiptarëve

FRANCË - TRUPI I ALNPINISTIT U GJET PAS 32 VITESH

E Enjte, 07.10.2014, 02:33pm (GMT1)


Pamje e tre alpinistëve në malin Mont BlancTrupi i alpinistit francez, i cili ishte zhdukur në vitin 1982, është zbuluar i ruajtur në akull në pjerrtësitë e maleve Mont Blanc.

Trupi i 23 vjeçarit, Patrice Hyvert, është gjetur nga dy alpinistë më 3 korrik.

Hyvert ishte në procesin e ngjitjes në maje të malit i vetmuar, më 1 maj 1982, kur u godit nga një stuhi bore.

Me të mësuar se trupi i djalit të tij është gjetur, babai 82 vjeçar, Gerard Hyvert, tha se ai kishte dëshiruar që trupi i pajetë i djalit të tij të mbetej i zhdukur.

Mali Mont Blanc është i rrezikshëm dhe çdo vit në të një numër i alpinistëve e humbin jetën.
www.voal-online.ch


Copyright © 2005-2008 Nulled by [x-MoBiLe]. All rights reserved.